Sociálna sieť má niekoľko desiatok miliónov používateľov po celom svete. O samotnom používaní tejto sociálnej siete nemusíme hovoriť keďže ju veľmi dobre poznáte. Avšak niekedy sa stane že Vás Facebook presne baviť a jednoducho sa rozhodnete že ho zrušíte alebo deaktivujete.

fcb
 
Záloha profilu
 
Na Facebook ste pridali množstvo fotografií a statusov ktoré by ste určite chceli mať späť. Preto si celý Váš profil môžete zaslať na e-mailovú adresu. Pôjdete do nastavenia —všeobecne nastavenia , a dole by ste sa mali dostať na kópiu údajov na Facebooku. Kliknite na archív , zadáte vaše heslo a po chvíli budú všetky informácie odoslané na email ku Vášmu účtu Facebook. Na e-maile si stiahnete archív , v ktorom budete mať všetky informácie , čo ste mali vo vašom Facebook profile. Teda archív bude obsahovať všetko čo ste na Facebook pridali. Teda fotky , videá , statusy , a podobne.

web
 
»          Ak chcete aby ste sa ku deaktivovanému , či zmazanému účtu už nikdy nevrátili je dobré ak ho zmažete zo všetkých zariadení , na ktorých ste Facebook používali. Teda účty vo všetkých Smartphonoch a tabletoch a taktiež nezabudnite zmazať aj účet aj v Messengeri. Ak chcete zistiť na ktorých zariadeniach ste prihlásení na Facebooku pod vaším emailom zistite tak že prejdete do karty aplikácii v nastaveniach . Odstráňte všetky aplikácie pod ktorými ste cez Facebook prihlásený. Ak spravujte niektoré stránky alebo skupiny a nechcete o ne prísť , môžete iného vlastníka stránky požiadať aby spravoval stránku , pripadne môžete pridať nového správcu stránky. Musí to byť ale človek komu  dôverujete.

sociální siť
 
»          Ak sa však rozhodnete že chcete len na vás opustiť Facebook , môžete ho deaktivovať , a používať ho môžete neskôr. Môžete si ho deaktivovať tak že prejdete do nastavenia Facebooku vyberiete spravovať účet a kliknete na deaktivovať alebo zrušiť účet Facebook.